Joy

Rus N’ Riv Magical Sunrise By Mersi

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Joy-freestack-otrimmad-medn-sot-anda-2023-03-29-1024x816.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Sa-typisk-Joy-suddig-20220130-1024x756.jpg

Född: 2021 04 15

Hälsa:
HD grad A/B, ED 0/0, SSVO UA 2023 05 09, prcd-PRA Herditärt fri (F2), CEA hereditärt fri (F2), DEN hereditärt fri, CLAM hereditärt fri (F1), CDMC hereditärt fri (F1), JADD DNA-testad Carrier

Meriter:
Genomförd BPH med skott
1x gk runda rallylydnad
1x VG juniorklass

________________________________________________________

Stamtavla i K9data

__________________________________________________________

Joy min lilla joysan, en tik jag för en gångs skull planerade att behålla hemma, då hon är från Merlins sista kull! Joy är en sprudlande glad liten pärla, som älskar att få jobba, som gör allt hon kan för att förstå vad man vill få ut av situationen! Som försöker om och om igen för att få bekräftelsen på att jajamensan det var det här jag ville du skulle göra!

Samtidigt som hon är så här underbart lyhörsam, så kan hon även vara oerhört envis när hon själv vill ha ut något av en situation! Då har hon ingen hörsel eller så har hon aldrig hört exempelvis ordet hit! Hon har ett oerhört stort jaktintresse, och tänder på alla fyra när en fågel flyger förbi, eller ja det räcker med att en fjäril flyger förbi, så får hon vingar i tassarna!

Joy fick sitt namn, då hela hon strålar av glädje och hon är som en frisk fläkt som virvlar genom livets äventyr! Kanske lite egoistisk ibland och envist nyfiken och kan och vet bäst om det mesta, men det är ju en tollare i ett nötskal!

Träningsmässigt är hon en oerhört rolig hund att träna tillsammans med! Då jag gärna grundar shejpingmässigt, så är hon inte långsam till att brainstorma och försöka förstå vad som ger henne nytta i situationen! Sen väl på tävlingsbanan, där kan ibland hennes ”guldfiskminne” distrahera henne om något som flyger korsar våran väg, eller en doft hägrar! Så lite mer mental mognad för tävlingsmiljöer, så ska vi ge oss i kast med att göra ett nytt försök på tävlingsbanan!

Hon är en bra spårhund, hon håller sig till spårkärnan, och hon har ett lite kryssande spårmönster i spåret, utan att för den skull tappa bort spåret, men det gäller att låta henna jobba i lång lina, så slipper jag springa så mkt efter henne! Hon håller ett helt ok tempo också i spåret och med tiden och erfarenheten som kommer med den, kommer hon att bli en härlig spårhund att jobba med!

Hon är en hund där flocken är oerhört viktig för henne. Att säga gomorron till sin mamma Merlin varje morgon och få bekräftelse på att mamma älskar henne även idag, är jätteviktigt för henne. Hon söker gärna bekräftelse från de andra tikarna också att allt är okey efter en natts sömn. Däremot är hon desto tuffar mot killarna i flocken, och där kan man ibland höra hon ”styr o ställer” med vad hon vill just där och då! Hon älskar att sätta fart på grabbarna, så att de ska jaga efter henne och sen bytas om! Hon är snabb och kvick liten vessla! Men hon kan även sysselsätta sig själv med en leksak som hon jonglerar med och kastar upp i luften, fångar och sedan rusar vidare med! Hon är väldigt lätt att bryta ävens om hon är i en intensiv lek med annan flock kompis!

När det kommer till vilt, så har vi en del att jobba på. Hon är spontan på det jag provat (and, kråka, kaja, hare), men hon är inte lika spontan med att komma tillbaka med det. Hon kommer så småningom, men vill gärna springa några ärevarv innan hon börjar fundera på att lämna tillbaka fågeln! Det går mkt lättare med dummy, den hittar hon plockar upp o lämnar tillbaka utan krusiduller! Så fågel är något som hon har väldigt stort intresse för, vilket såklart är roligt!

Än så länge är hon ung, och vi jobbar lite på olika fronter för att forma fram en fin helhet tillsammans! Vi har kul och så får vi se vart vi landar tillsammans i framtiden, jag och min lilla sprudlande glada virvelvind!