Merlin

SE U(U)CH RLD-N SE VCH
Merlin Monroe Suchy Las Vegas
NTD NTD-M

  Född: 2013 11 19 – 2024 02 01
Juvertumörer som gick att operera pga spridning till lymfsystemet.

Hälsa:
HD grad A, ED 0/0 SSVO UA 2020 05 29, prcd-PRA clear by parentage, CEA Normal/Clear, JADD carrier, CP 1 Normal/Clear, CLPS Normal/Clear, DM Normal/clear, DEN Normal/ClearMerit:
3x cert utställning = SE U(U)CH, 2x BIR
BIS-2 Avelsgrupp SSRK
Genomfört BPH med skott
3 x1 öppenklass viltspår varav ett med HP = SE VCH
3x kv resultat nyb Rallylydnad = RLD-N
15 gk trix = NTD (Novice trick dog US)
30 gk trix = NTD-M (Novice trick dog Master US)

Stamtavla K9Data

Den lilla Polska juvelen som tog alla med storm som tack vare ödet faktiskt kunde flyga med mig hem från Polen den dagen vi skulle hem! Hon har en stor personlighet, med  oerhörd mycket energi och glädje! Hon är en nobel dam, med orubblig självkänsla och stor integritet! Merlin är en outtröttlig arbetsnarkoman, som alltid med på noterna när det gäller, och det spelar ingen större roll vad vi tränar, hon taggar igång direkt! Hon e ganska het när det kommer till arbete, men kopplar på ett focus när det behövs och det är allvar. Första gången hon fick prova på vilt var hemma hos mig, och jodå, hon sprang ut första gången o tog kråkan, men sen gång två… då kom hon på vad det var.. vilken glädje och vilka ärevarv innan jag fick in henne, men kråkan va hel såklart! Apportering tycker hon är riktigt kul, liksom viltspår (där har hon ett lite yvigare spårarbete men stensäker på vad hon gör) och Rallylydnad!
Hon är en mycket stolt mor som vakar över sina valpar med hökögon. Hon blir som valp själv med sina valpar, men valparna har mycket stor respekt och trygghet i henne. Merlin släpper sina valpar mycket sent och hon sörjer när valparna lämnar boet.  Förutom valpar så formligen älskar hon människobarn, hon sitter gärna barnvakt och hon är mkt ömsint och lägger sig gärna mitt bland barn om hon har möjlighet!
En annan sak som är typiskt för Merlin är att hon pussas inte! Hon är min första Tollare om inte ger en slickepussar någonsin! Men hon är precis lika kelen o tillgiven och gosig som alla andra Tollarna är!
Det blev en kort och snabb utställningskarriär för Merlin, efter fem utställningar kunde hon lägga sig till med SE U(U)CH och hade dessutom även två BIR!
Vi tränar annars mest viltspår, Rally och apporterings till husbehov!