Storma

SE VCH RLD-N
Rus N’ Riv Teff Precious LoveStorm

  Född:  2017 03 10

 

Hälsa:
HD grad A, ED 0/0, ögonlyst SSVO 2022 06 16 UA,  prcd-PRA hereditärt fri, CEA Normal/Clear, DEN hereditärt fri, CPLS hereditärt fri, CP1 hereditärt fri. JADD hereditärt fri

Merit:
Excellent öppenklass utställning
1x VDH CAC
3 x 1 ökl viltspår varav en etta med HP  = SE VCH
4x kval Nyb. Rally lydnad = RLD-N
Genomförd BPH med Skott

 

Stamtavla/Pedigree

Storma mitt lilla yrväder, o jag får ju skylla mig själv om man döper en hund till ja just – Storma…  😉  Hon är en glad och snäll hund, en klumpig o fumlig hund, en hund som gärna vill förstå vad du ber henne om, men som ändå har en stark ”jag ska bara – ”Alfons Åberg” som distraherar henne!  Storma är en självskriven spårhund, hennes förmåga att lösa ett spår och se henne jobba utlängs spåret är en fröjd. Hon är en sån hund där man kan sätta en novis i andra sidan av spårlinan, o kan släppa iväg dem i skogen, för man vet att Storma kommer o ta dem till spårslutet ändå! Hennes starkaste sida är just sättet att använda näsan, samla information från doften och sen lösa uppgiften!  Detta ser man även i söket, då hon använder vinden på ett effektivt o naturligt sätt för att finna dummy/vilt.  Hon är storsprungen på söket men är lätt att komma i kontakt med, om inte en doft av typ dummy/vilt distraherar.

 

Hon är en storvuxen tik, högbent, kort rygg och normala vinklar runt om. Hon har ett snyggt o effektivt  rörelsemönster, där man ser kraft o styrka men samtidigt smidighet o elegans. Hon är en söt lite dam än så länge, dock har hon ännu ett på tok för litet huvud i förhållande till kroppen.

Storma är en helt underbart och enkel och trygg mamma till sina valpar. Hon är en tik som verkligen älskar o vara med dom, dag som natt, även om de så är 8-9 veckor. Hon är stolt och har sådant enormt tålamod med sina små! Och de respekterar henne, hon behöver inte ryta ifrån, det har hänt men så sällan, och ändå så är hennes valpar oerhört följsamma och lyhörda! Hon fostrar på ett tyst och tålmodigt vis! Det är så fantastiskt att få uppleva och njuta av henne när hon har valpar! 

 

Hon är en rolig hund att jobba/träna med, även om man märker att hon är sent mentalt i sin mognad. Hon är lika snäll o korkad som både far o mor sin, och hon har även fått bägge föräldrarnas iver och engagemang i sökarbete och apporteringsarbetet! Så det fanns en anledning till att Tellervo skulle tjuvpara sig med Fluff trotts allt… och jag är tacksam att jag får njuta av lilla Stormvinden!!

  Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Best-Storma-running-throu-water-1024x957.jpg  
  Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Storma-and-sideprofile-bra-2022-04-25-1024x790.jpg  
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Charmiga-storma-med-and-20200713-1024x958.jpg Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är storma-and-söt-2022-04-25-1024x807.jpg Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lycklig-storma-BRA-2022-04-16-892x1024.jpg