Lyycka

SE U(U)CH DKCH(U) SE VCH SE JV’13 ClubWinner’14 NLCH RLD-N RLD-F RostockSieger’17 CIE (Pending FCI)
Rus N’ Riv NyyTråå And You Tell Me

Född: 2012 12 19

Hälsa:
HD grad D/D, ED 0/0, DM Clearby parentage, DEN Clear by parentage, JADD Clear by parentage

Merit:
3 x cert = SE U(U)CH 5 x BIM, 2x Cacib SWE, 1 Cacib Tyskland, 1 x CAC VDH/DRC (RostockSieger’17). 4 x CAC Netherlands = NLCH, 3x Cert Danmark = DKCH(U), 2x CACIB Danmark = CIE (Pending FCI)
BIS Valp TS 2013
BIS KCM 2014 (CW’14),
BIS-4 Valp SSRK,
Genomförd BPH m skott
3 kv rundor nybörjarklass = RLD-N
3 kv rundor fortsättningsklass = RLD-F
3x 1a pris öppenklass viltspår = SE VCH

Stamtavla K9Data

När man sitter där o väntar på valpningen och när första valpen kommer och man får hålla den i handen o man bara känner att – wow – detta är en keeper -stayer!! Det är Lyyckan det, hon skulle bara stanna, hon är för mig en oerhört komplett Tollare, såklart med detaljer som jag hade velat ha lite bättre, men hon ligger nära idealet av en Tollartik så som jag ser det, både mentalt, anatomiskt och arbetsmässigt! Men ödet ville annat, hon kom ut på D höfter enligt SKK, något som är svårt och förstå då hon är högt o lågt och överallt o ingenstans. Hon studsar upp i ögonhöjd från ingenstans, hon kastar sig ut i skogen över stock o sten, flyger från höga stenar och landar som en katt, mjukt o precist! Hon ligger som en padda med bakbenen, hennes ysterhet o glädje speglar bara en sund och frisk hund! Hon är en mjuk hund, med mycket energi, glädje och tålamod! Hon pratar hellre med lugnande signaler än ger sig in i en konfrontation, vilket gör henne så enkel att ha och göra med! Hon älskar stort som smått, två som fyrbent och hon blir helt galen i en del människor som ligger henne xtra varmt om hjärtat, då vet hon inte vart hon ska ta vägen av ren glädje! Så ja Lyycka, hon e döpt efter den energi hon är, hon är bara Lycklig, en äkta lycklig själ som alltid får en på gott humör och som sprider så mycket kärlek omkring sig i from av pussar och yviga kroppsspråk!
Hon är ingen direkt Show hund men har en genomsund anatomi, vilket har gett henne en del BIS placeringar genom åren, något som är få förunnat att få uppleva! Lyycka är min lyckliga stjärna!
Hennes störst styrka är den härliga spårhund hon är, hon går exakt i spårkärna, lugnt och metodiskt. Jag brukar säga att man kan sätta en novis i slutet av spårlinan efter Lyycka och man kommer ändå till målet, Lyycka tar dig dit! Hon är spontan på de vilt jag provat, ävens om hon föredrar andfågel framför svartfågel, och allra helst föredrar hon kanin/hare. Hon har ett något för mjukt grepp, men skadar aldrig viltet och är det skammat, så håller hon naturligtvis ett hårdare grepp!
Idag tränar vi mest apportering till husbehov, spår (viltspår), o rallylydnad!